Надяваме се да прескочим някоя елиминационна фаза. Ако успеем да се класираме за четвъртфиналите, това ще е добро представяне. С оглед на представянето на тима в последните години ще е крачка напред. Това заяви селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов.

Специалистът коментира подготовката на тима за участието на Европейското първенство за мъже, на което България е един от домакините.

"Притеснения преди началото на Европейското първенство нямаме, тъй като, в общи линии, знаем с какво разполагат противниците“, заяви Константинов във Варна, където тимът е на подготовка.

"Ще опитаме да вземем максимума от тимовете, които са на нашето ниво или теоретично малко под него – посочи националният селекционер. - Иначе с двата сериозни отбора, които са в групата, без да подценявам останалите, ще се изисква малко късмет и поемане на риск, особено след победите на Словения над Полша и Италия миналата седмица. Това потвърждава класата на този тим и това, че не случайно три пъти са европейски вицешампион. Това е изявеният фаворит в нашата група“.

Константинов побърза да добави, че двубоят срещу Словения е последният ни в групата и надеждите са преди него отборът да си е свършил работата с класирането за осминафиналите.

Единствен с проблеми в отбора е Николай Колев, който лекува контузия на пръст на крака. Той е започнал тренировки, като надеждите на щаба ни са да е готов за първенството.

Първата среща на България в еврофиналите е на 29 август (вторник) срещу Испания от 20:30 часа. В групата са още Словения, Украйна, Хърватия и Финландия, като в следващата фаза на турнира продължават първите четири отбора в класирането.

Всички срещи от групата ще се играят в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.