Радостина Маринова изигра пореден силен мач за женския национален отбор по волейбол на България, като бе най-реазултатна при победата на тима над Швейцария с 3:1 гейма в двубой от груповата фаза на Европейското първенство по волейбол за жени.

Успехът осигури на избраничките на селекционера Лоренцо Мичели второто място в крайното подреждане в групата и мач срещу Словакия във Флоренция на осминафиналите на турнира.

"Важна победа за нас, за да запазим второто място в групата в крайното класиране – коментира след мача Маринова. - Това бе и нашата цел в групата. Бяхме сигурни, че няма да ни бъде лесно, но сме щастливи, че в крайна сметка успяхме да се преборим и да си затворим мача с 3:1 гейма".

Маринова допълни, че най-радващото за отбора ни е, че печели мачовете си.

"Такъв отбор сме, че трябва да играем всички заедно, задружно - добави тя -  Това, че съм топ реализатор днес не е най-важното. Смятам, че сме колектив и затова ни се получава".

Състезателката говори и за следващия ни мач срещу Словакия.

"Не съм много запозната със следващия ни съперник, но имаме достатъчно време малко да си починем и да се подготвим за този двубой – заяви Радостина Маринова. - Единствено се надявам залата във Флоренция да е малко по-приемлива, защото тук в Торино бе много топло, много задушно. Посвещавам победата на всички, които ни подкрепят. И да побеждаваме, и да губим, те са до нас. И много благодарим, продължавайте да ни подкрепяте".