С победата над Финландия взехме глътка въздух след загубата от Испания. Това заяви селекционерът на мъжкия национален отбор на България по волейбол Пламен Константинов.

България победи Финландия с 3:1 гейма във втория си мач в група "В“ на Европейското първенство по волейбол, на което освен нашата страна домакини са Италия, Северна Македония и Израел.

“Тази победа бе задължителна! Получи се интересен мач за публиката – коментира Константинов - Доволен съм, че взехме два гейма с наша инициатива. Третият гейм - взел си два гейма трудно, а в третия загубихме с много лични грешки. Някои момчета още са “зелени". Но те трябва да преминат през такива мачове. Без характер не може да станеш голям състезател. Не изпадаме в еуфория. Няма да има лек мач в нашата група".

Специалистът говори и за мача с Украйна.

“Украинците и те са опрени до стената… Срещу нас ще играят на живот и смърт. Безспорно ще ни бъде много тежко – каза Константинов. - Не правя илюзии, че ще имам лек мач до края на първенството. Александър Николов може да покрива две позиции. Той идва след два дни тежък вирус и повръщане. Има лек спад в тонуса. А искахме и да дадем лека почивка на Цветан Соколов. Предстоят ни два мача един след друг. Не може само да стои Цецо на игрището и да “влачи“.

Селекционерът отчете подобрение в играта на сервис.

"Не съм особено доволен от блокадата, но това реши много неща. Още нямаме постоянство, но това е майсторство, който ще градим", каза още Пламен Константинов.