Бе много важно, че успяхме да изравним бързо след почивката. Това ни даде допълнителни сили да се борим за победата във финала. Това заяви след успеха на Севиля във финала на Лига Европа треньорът на испанския тим Хосе Луис Мендилибар пред сайта на УЕФА.

Севиля спечели за седми път в историята си турнира Лига Европа, след като в мача за трофея победи Рома след изпълнение на дузпи с 4:1. Редовното време не излъчи победител, като завърши 1:1.

"Дузпи на тренировки и пред 60 000 фенове нямат нищо общо – добави специалистът. - В предишните кръгове не бяхме стигали до изпълнения на дузпи. В това издание на турнира това бе нещо ново за нас. Имах пълно доверие в играчите, които изпълняваха.

Започнахме лошо мача, като играчите на Рома се чувстваха далеч по-добре на терена. След почивката променихме играта си към по-добро. В продълженията така и не стигнахме до нещо съществено, а при дузпите късметът ни покри.

Страхотно е, че успяхме да стигнем до трофей в един тежък за нас сезон. Шастлив съм, че стигнахме до такъв мач. Надявам се това да даде допълнитела мотивация на всички в отбора и в клуба“.