Треньорът на Рома - Жозе Моуриньо каза преди финала в Лига Европа срещу  Севиля, че тимът му си е заслужил класирането и възможността да спечели трофея, но подчерта, че специално в този турнири "андалусийци" са с опита, който липсва на Рома.

"За тях да играят на финал в Лига Европа стана нещо нормално, докато за нас това е направо невероятно. За техните фенове пътуването до европейски финал е почти същото като гостуване в първенството на Испания, докато за нашите фенове това е историческо, незабравимо", категоричен беше Жозе Моуриньо на пресконференцията си преди двубоя.

Треньорът на Рома подчерта, че футболистите на Севиля са по-опитните. По думите му той и колегата му - Хосе Луис Мендилибар са наставници от едно поколение, но повечето европейски опит на Моуриньо се дължи на това, че "Специалният" е имал и повече възможности.

"Колкото по-спокойни се чувстват играчите, докато излизат, толкова по-малко напрежение ще чувстват. Нямахме много време да работим, но по-скоро се фокусирахме върху възстановяването и да бъдем във възможно най-добрата форма", добави Жозе Моуриньо.

Португалският наставник на Рома подчерта, че работата на него и екипа му вече почти е приключила и всичко ще се реши на терена от играчите.