Старши треньорът на Байер Леверкузен - Шаби Алонсо, похвали играчите си, въпреки че неговият тим не успя да се класира за финала на Лига Европа. "Аспирните" завършиха наравно 0:0 при домакинството си на Рома в мач реванш от полуфиналите и с общ резултат 1:0 напуснаха турнира.

"Разочарован съм заради феновете и играчите, това беше страхотна възможност за нас. Футболистите се бориха здраво и съм оптимист за бъдещето. Това, което се случи, беше много разочароващо, но няма да плача“, заяви испанецът.

"Създадохме много шансове, отправихме удари, но голът така и не падна. Изиграхме добър втори мач, но малко не ни достигна. Жалко е, но трябва да го приемем. Искам да поздравя и феновете. Те бяха невероятни преди, по време и след мача. Радвам се, че има такава връзка между отбор и привърженици. Надявам се, че ще спечелим оставащите два мача в първенството и догодина пак ще играме в Европа. Единственото, което мога да направя е да поздравя Жозе и Рома", добави бившият халф на Ливърпул и Реал Мадрид.