Масимилиано Алегри, треньор на италианския гранд Ювентус, коментира предстоящия първи мач от четвъртфиналите в Лига Европа между "бианконерите" и Спортинг (Лисабон). Срещата е утре от 22:00 часа на стадион "Алианц" в Торино.

"Утре ни очаква един много труден мач. Това е среща с отбор, който има серия от 11 мача без загуба. Треньорът на Спортинг Рубен Аморим е млад и много добър. Той им спечели титлата през сезон 2022/21 след 19 години чакане. Трябва да направим нещата по правилния начин утре, за да имаме предимство, когато отидем в Лисабон за реванша", започна Алегри.

"Погба е напълно здрав, за което сме щастливи. Сега работим да му подобрим кондиционното състояние. Готов е за утре, но ще започне мача от пейката. Дали ще влезе, ще го преценим в течението на деня най-напред, а след това и в мача. Алекс Сандро и Душан Влахович също са на разположение и тренират пълноценно с отбора. Но Матия де Шилио не е в групата", заяви още той.

"Честно казано, би било фантастично да играем на финала. Но преди това трябва да се изправим срещу четири мача, започвайки от разменени гостувания със Спортинг. Така че да говорим за финали е прекалено рано. Мислим само и единствено за следващия мач", добави още Алегри.