Успели българи от високотехнологичния сектор идват във Велико Търново, за да изнесат поредица от интерактивни лекции. Срещите ще са насочени както към ученици и студенти, така и към всички, които се интересуват от материята, предаде кореспондент на "Фокус“.

Инициативата е съвместна – на Община Велико Търново и AIBEST - Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии и стартира официално през май.

Решението бе взето на среща между кмета на старата столица Даниел Панов, Илия Кръстев, председател на AIBEST и ректора на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Димитър Димитров.

Това, което предстои в града, цели разширяване на сътрудничеството между Общината, асоциацията на високотехнологичните компании и Великотърновския университет.

Работната среща бе разширена и с участието на директори и учители от великотърновски училища.

За трета поредна година AIBEST стартират националната си обиколка "Пътят към твоя успех“ от старопрестолния град. От 13:00 до 15:30 часа днес в Аулата на ВТУ топ мениджъри от аутсорсинг сектора ще представят възможностите за кариерно развитие пред ученици и студенти. Все повече са високотехнологични компании, които развиват дейност във Велико Търново под една или друга форма. Амбицията на местната власт, образователните институции и бизнеса е тази тенденция, част от която е и стартъп предприемачеството, да се развие и надгради.