Над 1 тон хранителни продукти събра второто издание на акцията "За лапичка с любов“, която се проведе във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Организаторите от Ротаракт клуб уточняват, че част от даренията вече са при четириногите от общинския приют за кучета в близост до старата столица, а другите ще бъдат доставени много скоро.

"Фокус“ припомня, че кампанията стартира на 4-ти април – в Световния ден на бездомните животни и продължи до 20-ти април. В три обекта, специализирани в продажбата на хранителни продукти за домашни любимци, всеки желаещ да подкрепи кампанията, можеше да закупи консерви, гранули или други хранителни продукти за кучета и да ги остави в специалните колички, поставени на изходите на обектите.

"Благодарим на всички, които харесаха и подкрепиха кампанията ни, както и на обектите, които безвъзмездно станаха наши партньори. Благодарим още на фирмите, които също се отзоваха на нашите призиви за помощ и се включиха активно“, казват с усмивка младежите.

Ротаракт е младежка организация за лица на възраст между 18 и 30 години, партньор на Ротари и част от структурата на Ротари Интернешънъл. Дейността на Ротаракт клуб Велико Търново е насочена към организирането на хуманитарно ориентирани кампании в полза на обществото. Традиционни инициативи на Ротаракт клуб Велико Търново, са "Купи и дари", "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми", "В кръвта ти е да спасяваш животи". Ежегодно Ротаракт клуб Велико Търново организира и провежда, и нови кампании в полза на обществото. Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб Велико Търново, може да се свържете с тях, чрез официалните им страници в социалните мрежи.