Двама души са привлечени като обвиняеми за разпространение на наркотици след полицейската спецакция в Търновско. Това съобщиха от Окръжна прокуратура - Велико Търново, която води досъдебно производство по случая.

В хода на полицейска акция в Горна Оряховица на 29 април /понеделник/ са установени мъж на 30 години и жена на 29 години, държали наркотични вещества с цел разпространение.

Образувано е досъдебно производство, в хода на което при извършено претърсване на жилище в Горна Оряховица, обитавано от едното от лицата, са намерени и иззети 27 пакетчета с наркотично вещество – растителна маса на конопено растение (канабис).

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за държане на наркотични вещества с цел разпространение в съучастие като извършители.

Спрямо мъжа, с оглед това, че същият е осъждан, както и като са съобразени останалите обстоятелства по случая, е постановено да бъде задържан за срок до 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража“. На другата обвиняема е взета мярка за неотклонение "парична гаранция“ в размер на 2000 лв.

Действията по разследването продължават под наблюдението на ОП - Велико Търново.