Кабинет по репродуктивно здраве откриват в Горна Оряховица. В него двойки с проблеми в тази насока ще могат да получават консултации и съвети напълно безплатно, предаде кореспондент на "Фокус“

Структурата става възможна благодарение на съвместните усилия на Община Горна Оряховица, общинското болнично заведение и фондация "Искам бебе“.

С него двойките с репродуктивни проблеми от региона ще имат реален достъп до специалисти по асистирана репродукция, като лекари от цялата страна ще идват на място за безплатни консултации и съставяне на планове за лечение.

В кабинета, който ще е в МБАЛ "Св. Иван Рилски“, ще се правят и срещи със специалисти по темите за превенция на сексуалното и репродуктивно здраве на младите хора.

Официалното откриване ще е от 12:00 часа.

Първият подобен кабинет е открит от Фондация "Искам бебе“ през 2019 година, с подкрепата на Община Враца, като инициативата се поема и от Общините Перник и Гоце Делчев. Целта на тези кабинети е двойките с репродуктивни проблеми, живеещи в по-малки населени места, да получават навременна помощ от професионалистите по асистирана репродукция.