Протестиращите служители на "Мини Марица Изток" заплашват с нови пътни блокади, предаде репортер на "Фокус". Тази сутрин те събраха на символичен протест пред сградата на предприятието в Раднево и изразиха своите притеснения относно Териториалния план за справедлив преход на Стара Загора и изготвената пътна карта към него. Те са категорични, че ако ако забележките в Плана не ги удовлетворяват, ще преминат отново към блокади на пътища.

Работниците се притесняват, че ще загубят своите работни места и нямат яснота какво ще се случи с тях. След символичния протест те се срещнаха с представители на дружеството. "Основната цел на срещата е да изразим нашите притеснения относно всички документи, които в момента държавата за пореден път ни представя като проекти и стратегии. Да посочим забележките по пътната карта и Териториалните планове", заяви пред журналисти преди срещата лидерът на КТ "Подкрепа" в ТЕЦ 2 Бисер Бинев. По думите му следва да се обсъждат визията и намеренията на ръководството.

Припомняме, че през октомври имаше 14-дневна блокада на АМ "Тракия", като синдикатите в "Мини Марица-изток" се заканиха да излязат на национална стачка, ако предприятието бъде затворено, без процесът да бъде съгласуван с тях. Сега те отново отстояват исканията си, а и искат да се изяснят обемите от работа за идните месеци.