Разговаряхме с ГЕРБ и с премиера тази сутрин. Твърди се, че грешката е неволна в тези изречения. Надяваме се да е така. Заедно с ГЕРБ днес ще предложим създаване на Комисия за контрол на еврофондовете, за да няма такива неволни грешки. Всичко ще минава през парламента по тези теми. Това обяви депутатът от ДПС Делян Пеевски относно териториални планове за "справедлив" преход на въглищните региони, които предстои да се приемат от Министерски съвет, предаде репортер на "Фокус".

Той поясни, че комисията няма да разглежда фирми, а ще се разглеждат критерии за това как да се случат нещата, така че да има пълна прозрачност. Пеевски посочи, че ще се вземат експертни мнения как да се реши проблемът на региона.

Депутатът от ДПС бе категоричен, че Движението има свое собствено мнение. "Ние разговаряме и ако някоя тема е важна за България и има плюс за всички граждани, ние я подкрепяме", отбеляза той.

Припомняме, че по-рано Борисов посочи пред журналисти, че подкомисията за контрол на еврофондовете ще стане комисия още днес.