Протестиращи отново излизат в Раднево, за да защитят бъдещето на "Мини Марица Изток", предаде репортер на "Фокус". Протестът е обявен за 10.00 часа пред сградата на предприятието.

По непотвърдена информация организацията е на сигнидактите от КТ "Подкрепа", като от КНСБ са отказали да се включат. В социалните мрежи валят апели повече хора да се включат, тъй като протестът "не е за коледни бонуси, а за да не останете на пътя без работа".

"Искаме запазване на работните места, защото след Нова година ще има съкращения и създаване на предприятие за рекултивация и намаляне на работните заплати. КНСБ не искат да участват, защото имат заповед от София да стопират всякакви изяви под каквато и да форма", "Защо в Раднево? Какво може да се реши в Раднево? Протестът трябва да е в София!", "Ако някой не е разбрал, това е началото от серия протести за просперитета на комплекс "Марица изток", което включва и доходите на работищете в "Мини Марица Изток"! В София бяхме, от тук насетне друго! Някой има интерес да разкарва хората по София! Защо ли?", "Ще се решава къде да продължи протеста и за това да запазим работните си места", "Нека да защитим българския национален интерес", "В Германия сега се монтират багери за рудници, а в България искат да ги затворят. Защо? Защото са ни продали. Някой си напълни джоба, а народа ще плаща" - това са част от коментарите на хората, които ще се включат в днешния протест.

Други пък се питат защо протестът се организира само от КТ "Подкрепа" и защо един-двама души призовават за протест и блокади, а някои синдикални лидери ги предупреждават да не участват в него.