93-а човека се включиха във втория етап на есенния дял на кампанията "Движи се и победи“, която се провежда във Велико Търново. През уикенда те преминаха по маршрутите до Преображенския манастир, предаде кореспондент на "Фокус“. Сред участниците имаше и три семейства. В рамките на акцията, чиято цел е да популяризира здравословния начин на живот и спорта, беше измерено кръвното налягане на 38 души – 32 жени и шестима мъже.

Най-малкият регистриран турист за този етап е Мартин Байчев на 7 години от ОУ "Св. Патриарх Евтимий“, а най-възрастния – Иванка Рускова на 86 години от Велико Търново. Въпреки лошото време отново имаше и организирани групи от ученици от ОУ "Димитър Благоев, СУ "Вела Благоева“ и от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания I и II, Велико Търново.

Следващият трети и последен етап на кампанията "Движи се и победи – есен 2022“ ще се проведе на 22 октомври /събота/. От Регионалната здравна инспекция в старата столица припомнят, че маршрутът ще е от Велико Търново през село Арбанаси до манастир "Св. св. Петър и Павел“.

И тази година организаторите са предвидили много изненади и награди за участниците, като томболата с отличията ще се тегли в РЗИ-Велико Търново на 28 октомври.

Луиза ТРАНЧЕВА