Кръстовището на булевард "Дунав" с улица "Победа" се асфалтира, съобщи радостна новина читателка на "Фокус"Подготовката за полагане на новата настилка започна в началото на декември. Работата стартира от западната част на булеварда, след което техниката се прехвърля в източната. Според временната организация на движението трафикът се осъществява двупосочно във вече асфалтираната половина.

Повече от половин година кръстовището беше разкопано заради подмяната на водопровода и канализацията на възловия булевард по големия Воден проект в частта за реконструкция на "Брезовско шосе" и "Дунав". Работата в отсечката между кръстовищата с Карловско шосе ("Васил Левски") и "Победа" е приключена и строителите ще продължат в третия участък на булеварда кръстовищата с "Победа" и "Голямоконарско шосе". 

По договор дейностите по бул. "Дунав" трябва да бъдат приключени до края на календарната 2023 година. От община Пловдив са поискали строителят да завърши до Коледа северното платно от "Победа" до "Голямоконарско шосе", но има вероятност това да не се случи, призна заместник-кметът по строителство инж. Тошо Пашов.

Другият обект от лота - "Брезовско шосе", ще се довършва догодина. Строителството се извършва от пловдивската фирма ПИМК, а финансирането от 20 милиона лева е по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020".