Реконструкцията на бул. "Дунав", която приключи за северното платно, предвижда асфалтиране и на южното. Движението в участъка между ул. "Победа" и бул. "Васил Априлов" сега е изключително опасно, тъй като пътят е неравен и изровен, сигнализират читатели на Plovdiv24.bg

Кога ще се случи дългоочакваното преасфалтиране на отсечката обаче зависи от плановете на строителя - фирма "ПИМК". Полагането на нова пътна настилка пък се извършва от подизпълнителя "Пътинженеринг".

Самото "Брезовско шосе" е спряно с акт 10. Ремонтът там е обвързан с дейността на археолозите по Плоската могила Яса тепе 1. Очаква се в края на март археолозите да получат лиценз за работа и да подновят проучванията си.

Според линейния график, строителството може да се продължи в края на април или началото на май. Дотогава трябва да е завършен ремонтът на "Рогошко шосе", за което като крайна дата е фиксаран 26 април.

"Планирахме последователност в изпълнението, за да се опитаме да облекчим движението", съобщи за Plovdiv24.bg заместник-кметът по строителство инж. Тошо Пашов.