Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нас, за да сигнализира за неизправни шахти,  разположени на пътното платно на бул. "Дунав". Припомняме, че това е пътната артерия, която бе ремонтирана във връзка с реализирането на Водния проект в район "Северен". При реализацията на проекта беше подменена ВиК мрежата, като бяха преасфалтирани 75 улици и булеварди, реконструирани бяха и тротоарите. Общата стойност на проекта беше около 130 млн. лв.

Въпреки това обаче хората, живеещи в района споделиха, че не са съвсем доволни от ремонтите:

"Здравейте, уважаема редакция,

бих искал да попитате Община Пловдив дали бул. “Дунав" се води завършен, защото ако е така, то изпълнителят си е “оставил ръцете".

Новите шахти са в покъртително състояние и създават впечатление за улица, правена преди десетилетие. Нямам налични снимки, но може да се убедите, особено в участъците между ул. “Васил Левски" и бул. “Васил Априлов" в покъртителното им състояние - хлътнали, преспокойно с възможност някой да спука и гума."

Репортер потърси заместник-кмета по строителство инж. Тошо Пашов за коментар по случая.

От своя страна, той заяви, че е назначил проверка, която действително е констатирала нарушения и отклонения.

"Фирмата изпълнител е минала, огледала е участъка. На три места има хлътвания, които те определят, като незначителни, но ще бъдат ремонтирани и нивелирани. Шахтите са от стария тип, не са сменяни с нови.", обясни заместник-кметът.