Готовият участък на "Брезовско шосе" се асфалтира и движението на автомобили ще бъде пуснато утре, увери читателите на Plovdiv24.bg Румен Лемберов от община Пловдив. 

Отсечката от  кръстовището с бул. "Северен" до магазин "Деком" трябваше да бъде окончателно завършена с полагане на последния пласт от 12 до 14 февруари.  Предвидените три дни явно са били недостатъчни и отново се случи просрочване на времето. Според Лемберов на обекта е имало довършителни работи. 

Очаква се от понеделник да бъде възстановено преминаването на автобусите от градските линии 9 и 15 през новоасфалтирания участък. 

Междувременно стана ясно, че следващия месец ще бъдат подновени строителните дейности в отсечката с археологията. Работата там беше прекратена преди Коледа и проходимостта през "Брезовско шосе" бе възстановена. 

За проучване остават 105 метра, от които 50 метра са много трудни. Там културният пласт достига до 5,5 метра. Самият изкоп е с размери пет на четири и половина метра, обясни Десислава Давидова, ръководител на археологическите проучвания.