В Telegram се разпространява видео как Русия тества "чудо-танк“ в района на Красногоровка (Новопавловско направление), който "прилича повече на хамбар, отколкото на модерно оръжие“, пише УНИАН.

Точно така украинският журналист Андрей Цаплиенко коментира "позора“ на Руската федерация. Съответното видео беше публикувано за първи път от доброволец от 24-ти отделен десантно-щурмов батальон "Айдар" с позивна "Осман".

"Уклонист близо до Красногоровка“, описва събитията военният.

Цаплиенко оцени по-сурово техническото решение на Руската федерация:

"Чудо-танк, който прилича повече на костенурка, отново се тътрузи при Красногоровка. Сарай от бронирани листове, който трябва да предпази руските тракторчета от дронове, има ограничена маневреност и кулата не може да се върти . Но се оказва, че всички тези качества са загубили значението си в условия, когато бойната машина има само няколко минути на бойното поле“, заяви той.

Според журналиста в условията на настъпление такъв руски танк прилича повече на таран с оръдие. Вероятно именно това е неговата цел - да се добере до украинските позиции и да се опита да ги пробие, подчерта Цаплиенко.