Водещ руски ракетен специалист, разработил смъртоносните ракети "Калибър", използвани в Украйна, стана четвъртият ключов служител в сферата на отбраната, загинал за три седмици, пише Daily Mail.

85-годишният Павел Камнев е бил научен директор на концерна за аерокосмическа отбрана "Алмаз-Антей" и експертът, разработил смъртоносни ракети "Калибър", разположени от Владимир Путин в Украйна.

Той е отговорен за повече от 20 оръжейни изобретения и съавтор на над 300 научни и технически доклади.

"Той взе активно участие в разработването на много ракетни системи", заяви говорител на "Алмаз-Антей".

Той работи до смъртта си като научен директор на оръжейния гигант "Алмаз-Антей" и като председател на експерименталното конструкторско бюро "Новатор", където са създадени ракетите "Калибър".

Видео показва, че той е обявен за Герой на труда от Владимир Путин през 2016 година.

Той похвали Путин за "най-високата оценка" на неговата работа по производството на ракети",за да може страната ни да живее в мир и сигурност".

Той (Контрукторът) говореше/и преди ракетите му "Калибър" да бъдат използвани за унищожаване на инфраструктурата в Украйна.

Миналата седмица изобретателят на "най-добрите ракети в света“ "Ангара" в света Владимир Нестеров почина на 74-годишна възраст.

Той е бил мозъкът зад мечтите на Путин за руското изследване на Луната и космоса, а също така и главен дизайнер на леките и тежки версии на "Ангара", но за (в) по-късните години от живота си е преследван от наказателно дело, започнато от властите на Путин (предпочитаме "руските власти“) за предполагаема измама и присвояване на повече от 57 милиона лири.

Той приветства(изтъкна) "Ангара" като "най-добрата" ракетна система в света и е смятан в международен план за лидер в своята област.

Загубата на Нестеров бе последвана от "внезапната смърт" на 65-годишния Александър Бузаков, генерален директор на Адмиралтейските корабостроителници, отговарящ за изграждането на нови подводници, въоръжени със смъртоносни ракети "Калибър", а на 25 декември 69-годишният генерал Алексей Маслов, бивш командир на руските сухопътни сили с тесни връзки с Украйна, почина "внезапно" в деня, след като Владимир Путин внезапно отмени пътуване до танковото предприятие, където работеше като посланик на международните продажби.

Бузаков е бил здрав в деня преди да умре и "нищо не е било чуто за здравословните проблеми на Маслов" преди смъртта му, съобщи каналът Telegram Redacted номер 6 (Телеграм каналът Redacted Number 6).

В НАТО Маслов работел (е работил) заедно с Дмитрий Рогозин, служител, близък до Путин, който бе внезапно отстранен през лятото като ръководител на Руската космическа агенция "Роскосмос".

Путин трябвало да лети до завода "Уралвагонзавод" в Нижни Тагил, който е критикуван от Кремъл, че не е произвел достатъчно нови танкове за войната в Украйна.

Руският президент обаче прекратил пътуването на 24 декември "в последния момент" без обяснение, според местни доклади (медии).