Руските войски разположиха модернизирани танкове Т-62М в северната част на Харковска област, пише Defense Express, като се позовава на съобщения в социалните мрежи и анализ на данни с отворен код.

Основният боен танк Т-62М, който се появава на някои снимки в социалните мрежи, може да принадлежи на Западния военен окръг, като руските сили също използват нов тактически знак на оборудването си.

Публикуваните снимки показват танкове Т-62М, камиони Урал и друга техника. От 5 май те вече използват нов тактически знак под формата на зачеркнат ромб. Номерът 133 на една от машините означава, че този танк може да принадлежи на руския 1856 мотострелкови батальон/4-ти калужки батальон, който е причислен към 4-та гвардейска танкова дивизия, 1-ва гвардейска танкова армия на Западния военен окръг.

Основният боен танк Т-62М има допълнителна защита срещу дронове под формата на противокумулативни решетки, както и реактивна броня "Контакт-1". Снимките са публикувани на 1 май, което може да говори за дълга подготовка от страна на руските сили за настъпление в северната част на Харковска област, допълва украинската медия.