Ники Хейли обяви, че ще гласува за Доналд Тръмп, въпреки че твърди, че той "не е бил перфектен“ в много политики, пише Politico.

По време на събитие в института Хъдсън във Вашингтон, нейното първо публично изказване откакто напусна президентската надпревара през март, Хейли каза, че нейните приоритети като избирател са подкрепата на президент, който ще подкрепи съюзниците на Америка и ще търси отговорност от враговете й, който ще осигури границата, подкрепя "капитализма и свободата“ и който ще намали държавния дълг.

"Тръмп не беше перфектен по отношение на тези политики. Изяснявала съм го много, много пъти“, отбеляза Хейли. "Но Байдън беше катастрофа“. "Така че ще гласувам за Тръмп. Казвайки това, заставам зад това, което казах в речта си за отказването“.

Когато преди повече от два месеца тя обяви, че прекратява кандидатурата си за президент, Хейли отказа да подкрепи Тръмп, като каза, че той трябва да работи, за да "спечели гласовете на тези в нашата партия и извън нея, които не го подкрепят“.

Новината дойде, след като Хейли направи публичния си дебют като председател на Уолтър П. Стърн в консервативния мозъчен тръст на института Хъдсън, отправяйки остър упрек към нарастващото изолационистко крило на нейната Републиканска партия, като същевременно критикува външната политика на президента Джо Байдън.

Кампанията на Байдън се опита да привлече поддръжниците на Хейли в ключови колебаещи се щати, особено след като републиканските първични гласоподаватели продължиха да хвърлят големи суми в знак на протест срещу Тръмп, подкрепяйки вече несъществуващата кандидатура на Хейли за президент.

По време на речта си в сряда обаче Хейли критикува и двете страни.

"Шумна част от всяка партия иска да изоставим нашите съюзници, да успокоим враговете си и да се съсредоточим само върху проблемите, които имаме у дома“, заяви Хейли. "Този светоглед вече постави Америка в голяма опасност – и заплахата нараства с всеки изминал ден“.