Сто и четирима пътници на полет на Singapore Airlines от Лондон до Сингапур са получили медицинска помощ в Банкок, където самолетът е бил отклонен след смъртоносната турбуленция, съобщава The Wall Street Journal.

Във вторник Singapore Airlines съобщи, че един човек е загинал и много други са били ранени по време на полет от Лондон до Сингапур на борда на Boeing 777-300ER поради силна турбуленция. Самолетът е пренасочен към Банкок, където кацна безопасно. Министерството на транспорта на Сингапур съобщи, че ще изпрати следователи в Банкок.

"Към четвъртък (23 май) 104 пътници са получили медицинска помощ в Банкок, където полетът беше пренасочен“, пише вестникът.

Отбелязва се, че най-малко 17 пътници са били оперирани.

Междувременно Bangkok Post съобщи в четвъртък, че двадесет души, ранени от турбуленцията и приети в интензивното отделение на болница Samitivet Sinakkarin в Банкок, все още остават в интензивното отделение, но никой от тях не е в състояние, свързано със заплаха до живот.

"Броят на пациентите в интензивното отделение остава същият, те се нуждаят от постоянни грижи и наблюдение от страна на лекарите, но нито един от тях не е с опасност за живота", езаявил директорът на болницата д-р Адинун Киттиратанафайбун.

Също така, според него, към момента на публикуване на новината общо 40 пътници и членове на екипажа на полета на Singapore Airlines остават в болницата, включително пациенти в интензивното отделение и отделението по обща травматология, 22 от които са с гръбначни травми, а шестима са с черепно-мозъчни травми.