Тези деца са изключително талантливи и вече успели на големи световни сцени. Вярвам в тях и че те са по-добри от нас. Това каза организаторът и инициатор на "Нощ на звездите" Енчо Керязов в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".

"Нощ на звездите" се организира вече 13 години в подкрепа на българските деца. Най-успелите в своята област деца застават до големите имена от световната и българската сцена.

Децата са награждавани в три категории – образование, култура и спорт. Тази година има и категория за млад иноватор и още една извънредна награда, която е "Смело сърце" за висок спортен дух и е за деца в неравностойно положение, обясни Енчо Керязов.

"Тримата финалисти в трите категории ще бъдат обявени в петък. В момента в трите категории се намират 10-те най-заслужили деца. Те са от различни краища на България. Някои от тях ще представят България и на Олимпийските игри в Париж, което мен лично страшно много ме радва. Това означава, че те вече са постигнали абсолютен връх в спорта. Очаквам с нетърпение финалната тройка и победителя в категорията. Всички деца заслужават да излязат в "Арена София" на 1 юни", каза Керязов.

Децата подават своите кандидатури през сайта на фондацията, обясни още той. "Изключително съм благодарен и на държавните институции, защото чрез Министерство на образованието, Министерство на културата и Министерство на младежта и спорта през Районните управления по образование, през спортните федерации на клубовете ние достигаме до всяко едно кътче на България, за да могат всички да знаят срока и как се подават кандидатурите, и съответно да номинират своите деца."

Енчо Керязов сподели още, че 13-те години, през които се занимава с благотворителното събитие, за него и екипа му са огромно удоволствие. "Изключително мотивиращо е да се срещнеш с такива деца. Дава ни надежда и вяра в бъдещето – тези деца ни помагат повече на нас отколкото ние на тях."

Голямата изненада в "Нощ на звездите" сестри Колеви – победители от последния Цирков фестивал в Монте Карло, които завоюваха "Златен клоун" и договор с Цирк дю Солей. "Българската публика ще може да види коронния номер на знаменития Цирк дю Солей".