Анджелина Джоли претърпя съкрушителна съдебна загуба в битката ѝ с Брад Пит за френската им винарна .

Актрисата ще трябва да предаде всички споразумения за поверителност, които е подписала през последните осем години. Съдия от Върховния съд в Лос Анджелис постанови, че звездата трябва да "представи“ в рамките на следващия месец "всички документи в нейно притежание, които са в отговор на“ искане от страна на Пит да покаже всички споразумения за поверителност, които тя е подписвала.

Бившата двойка води вече години наред съдебни битки за развода си, както и за тяхната винарна за 500 милиона долара - Château Miraval.

Източник на Пит обяви последното решение за "съкрушителен удар“, след като страната на Джоли преди това твърдеше, че предаването на споразумения за поверителност би било "скъпо“, "разточително“, "неразумно“ – и дори "злоупотреба“.

Адвокатите на Джоли също по-рано твърдяха, че предаването на подобни документи, които тя е подписала, би било нахлуване в личния живот на други страни.

Новата заповед на съдията също гласи, че Джоли трябва да предостави списък с всички документи, които тя счита за привилегировани по делото, така че екипът на Пит да може "да оцени достойнствата на твърденията на Джоли за

привилегия".

Адвокатите на Пит подадоха документи през април, като поискаха от Джоли да разкрие точно колко споразумения за поверителност е поискала от служителите да подпишат, след като тя го обвини, че той се опитвал да я контролира с подобни споразумения.

Джоли обаче твърди, че Пит искал тя да подпише споразумения за поверителност, независимо дали е свързано с винарната или не, за да може да му продаде нейния дял.

Според нея обаче сделката тя да му продаде своя дял се провалила заради несправедливите споразумения за поверителност. След това актрисата продаде акциите си на руски олигарх, но Пит се противопостви на това, като заяви, че продажбата е несправедлива.

Въпреки всички адвокатите на Джоли определиха отреждането на съда Джоли да предаде споразумения за поверителност 8 години назад като тяхна победа. Източник  близък до Джоли заяви, че тези споразумения никога нямало да видят бял свят, предаде Page Six, пипе "Телеграф".