Кабинетът в оставка прие Решение за предложение до президента Румен Радев за издаване на указ, с който да освободи генерал-майор Стайко Прокопиев от длъжността "Директор на Щаба на отбраната" и да го назначи на длъжността "Началник на ВА "Г. С. Раковски", считано от 24 април тази година, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Министерски съвет прие също така Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да освободи генерал-майор Тодор Дочев от длъжността "Началник на ВА "Г. С. Раковски" и от военна служба, считано от 24.04.2024 година., поради навършване на пределната възраст за военна служба.

Генерал-майор Стайко Прокопиев е роден е на 21 август 1966 г. в Хасково. Завършил е ВВОУ "В. Левски" – В. Търново, ВА "Г. С. Раковски", Националния университет по отбраната на САЩ във Вашингтон, както и курсове в Канада, Германия и САЩ. Започва офицерския си път като командир на танков взвод и преминава през длъжности като началник на учебен център за подготовка на новобранци, щабен офицер в оперативните отдели в щабовете на танкова бригада, армейски корпус, Главно оперативно управление на ГЩ, началник на направление и държавен експерт в дирекция "Стратегическо планиране", съветник по отбранителните въпроси в българското представителство в ЕС. От 2015 г. до края на 2018 г. е командир на Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО в България, а от началото на 2019 г. е директор на Дирекция "Стратегическо планиране". От 2 октомври 2020 година и с днешна дата е "Директор на Щаба на отбраната". Семеен, има дъщеря и син. Владее руски и английски език.