Ако главният прокурор е заплашвал главният секретар на МВР, това е престъпление и връщане към мутренските години. Това е недопустимо, ако е така. Браво на Коцев, че не се преклони и показа какво означава да носиш пагона, когато цялата система е тръгнала срещу теб", добави той. Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в bTV относно информацията, която изнесе премиерът в оставка Николай Денков, че Живко Коцев е бил подложен на натиск да напусне поста от Калин Стоянов и високопоставен лице от прокуратурата. 

По думите му натискът от Калин Стоянов не е страшен, но ако го е заплашвал наистина, това е тази перманентна власт, която тръгва срещу теб. По думите му това са Пеевски и Борисов. "Нямам съмнение, че Димитър Главчев е нямал правото на мнение за нито един министър, но да използваш прокуратурата за да заплашиш главния секретар, е недопустимо.

"Тези хора забравиха къде са. Те се връщат обратно в тези години, които мислехме, че са част от историята. Това, че възможните служебни премиери са близки до ГЕРБ не е проблем. Конституционният текст казваше, че посоченият премиер трябва да съгласува служебния кабинет с политическите партии. Димитър Главчев дойде с готов кабинет с министри. Проблемът не е в Главчев, а в това кой е редил кабинета. Идеята да сложиш точно Калин Стоянов цели да взривиш демократичната общност“, посочи съпредседателят на ПП.

"Докато Пеевски управлява ГЕРБ, няма да влезем в коалиция с тях. Има много хора от ГЕРБ, които ще ме разберат. Въобще не отричам, че в последните 9 месеца имахме много срещи, в които са Пеевски и Борисов. Осъзнахме, че те са едно. Разбрахме, че Борисов не взима сам решения. Работехме по нашата законодателна рамка и законите се случваха. Проблемът възникна, когато трябваше да се предаде реалната власт – регулаторите“, подчерта Петков.