Калин Стоянов атакува бившия шеф на КАТ Тенчо Тенев. Причината за това стана негово изказване в ефира на NOVA, където Тенев заяви, че се правят внушения, че той ходил в дома на Бойко Рашков, където се срещал с Марин и Стефан Димитрови, чиито имена бяха замесени в случая с Агенция "Митнци". 

Служебният вътрешен министър написа пост в социалните мрежи, в който обвини Тенев в разпространението на лъжи. 

"С недоумение гледах как Тенчо Тенев обикаля телевизионните студия,носейки торба с лъжи", написа Стоянов.

По думите му Тенев ходил в дома на Бойко Рашков, където получавал задачи, с които Калин Стоянов трябвало да бъде дискредитиран.

"Само напомням, че от събраните до момента доказателства по делото, водено от СГП, ДАНС и КПК, по безспорен начин е установено, че лицето Тенчо Тенев също е бил редовен гост на вечеринките на Рашков.

Там както той, така и други лица, са получавали задачи за моето дискредитиране чрез внушения и откровени лъжи", пише Стоянов.

Служебният вътрешен министър загатва, че бил подлаган на натиск да направи Тенчо Тенев свой заместник или съветник в МВР по време на редовното правителство. 

"Питам се, дали ако се бях поддал на натиск и го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, както настояваха други високопоставени хора, сега щеше толкова откровено да внушава неистини по мой адрес!?", твърди още служебният вътрешен министър.