Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов похвали феновете и отборите ПФК Ботев Пловдив и ПФК ЦСКА-София, както и служителите на Областната дирекция на МВР-Пловдив и Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма". 

"Проведената вчера футболна среща между отборите на ПФК Ботев Пловдив и ПФК ЦСКА-София, е пример за феърплей в българския футбол", написа Стоянов във "Фейсбук". 

"Благодаря на феновете и на двата отбора за липсата на хулигански прояви по футболния терен и трибуните. Със своята подкрепа те показаха, че са дванадесетия играч.

Отправям моята благодарност и към колегите от ОДМВР-Пловдив и ГДЖСОБТ, които не позволиха нарушения на обществения ред по време на футболния двубой и гарантираха сигурността на гражданите! 

Не на последно място, нека не забравяме, че само цивилизованата подкрепа към любимия отбор ще създаде неповторима атмосфера на трибуните и която е гаранция за качествен футбол!", завърши вътрешният министър.

"Фокус" припомня, че Ботев Пловдив отнесе тежка глоба след победата над ЦСКА.

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи глоба от 11800 лева на Ботев Пловдив след вчерашната победа на "канарчетата" за Купата на България над ЦСКА с 2:0.

Ръководството на "жълто-черните" ще трябва да плаща заради провинения на феновете, които са използвали нерегламентирана пиротехника. ЦСКА е необходимо да приготви 3300 лв. за глоба.

В средата на април заради безредиците по стадионите Калин Стоянов извика на среща в МВР ръководствата на БФС, Левски и ЦСКА.