Нормално е когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси да започне с челен сблъсък на идеи и с много емоции, с усещане за безизходица. Нормално е след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите и да намерят тези общи механизми и решения, които да постигнат набелязаните общи цели. Това каза премиерът Николай Денков преди старта на редовното правителствено заседание, предаде репотер на "Фокус".

Според него близо 9 месеца това правителство работи и има резултати в изключително сложна политическа конструкция само заради факта, че управляващите са показали, че могат да водят диалог помежду си със заинтересованите страни, както и, че може да намира решения в полза на хората.

Относно програмата на Министерския съвет, Денков обяви, че днес ще бъде одобрен бюджета на фонд "Сигурност на електроенергийната система", чрез който ще бъдат осигурени над 2,5 милиарда лева през тази година, 93 милиона лева за безплатните познавателни книжки и учебници и 400 милиона лева за изпълнение на планираната инвестиционна програма на общините.

"Важно е да продължим напред, за да можем всяка седмица да правим уверени крачки към европейското развитие на тази България, в която искаме да живеем заедно", заключи министър-председателят.