Председателят на Комисията по здравеопазване в 49-ото Народно събрание и бивш министър на здравеопазването в периода 24 юли 2020 – 12 май 2021 проф. Костадин Ангелов защити репутацията си след медийна публикация, в която бе замесено името му. Според него и таймингът на атаката срещу личността му е важен, тъй като това се случва по време на вече стартиралата предизборна кампания. Самият той е водач на листата в 4-ти МИР Велико Търново.

Публикуваме позицията на проф. Костадин Ангелов в социалната мрежа "Фейсбук" без редакторска намеса. 

"Разочарован и изключително огорчен съм от статия срещу мен в уж авторитетно издание. Абсолютни лъжи са се изписали срещу мен.

Нито някога съм имал идея за покупка на преносими апарати за извънболнична помощ, нито съм стартирал такава процедура! Покупката на тези рентгени започна при Стойчо Кацаров. Това е истината.

Знам, че сме в предизборна кампания и разбирам, че особено в този период, всички от ГЕРБ ще сме лоши и зли за въпросното уж авторитетно издание.

Но, моля ви, когато ме атакувате и сте си наумили да ми лепите етикети, поне ме попитайте и задайте въпросите си, за да изглежда статията дори още по-авторитетно.

Не разбирам от журналистика, но вярвам, че е човешки дълг да дадеш правото и на другата страна да изложи позицията и тезата си", написа проф. Ангелов.

В публикация от 27 август 2021 година в сайта на Министерството на здравеопазването, озаглавена: "Д-р Кацаров: Близо 150 COVID зони към медицински или диагностично-консултативни центрове ще бъдат разкрити до 2 седмици", се казва "Всеки център ще получи подкрепа чрез осигуряване на апаратура, която да използва при лечението на COVID болни. Тя се осигурява от Министерството на здравеопазването, като за нея са заделени 10 млн. лева".

Въпросната новина може да намерите в посочения линк: https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/d-r-kacarov-blizo-150-covid-zoni-km-medicinski-ili/