Никой вече не се впечатлява от хора с всевъзможни превръзки. Като световна здравна столица, там това вече е новото нормално. Това разказа за "Фокус" Фани Албайрак – представител на UniMed Turkey относно здравния туризъм в Турция.

"Добре е най-малкото да държим под око този сектор, защото той наистина се развива много бързо и според популярния израз, неспирният ход на времето – който стои на едно място, изостава", каза тя.

"Тази компания, която аз представлявам, е сертифицирана за дейността си за здравен туризъм и може да осигури, освен преводач, който да ви е на разположение през цялото време, пълната логистика, програма, включваща шопинг, исторически дестинации и други забавления за свободните дни и престоя ви, свързан… Всичките тези неща могат да бъдат съобразени със здравословното ви състояние, разбира се. Между другото, забелязах в хотела в Бейоглу, където бях наскоро, че никой не се впечатляваше от хора с всевъзможни превръзки", допълни Албайрак.

Това вече е една мощна индустрия, в която действително напредват много бързо и технологиите, подчерта експертът. "Освен това ставаме доста информирани и можем да вземем наистина най-правилното решение много по-лесно отпреди и да бъдем наистина отговорни за здравето си и информирани, което е най-важното", допълни тя.