Това вече е една мощна индустрия, в която действително напредват много бързо и технологиите. Освен това ставаме доста информирани и можем да вземем наистина най-правилното решение много по-лесно отпреди и да бъдем наистина отговорни за здравето си и информирани, което е най-важното. Това каза пред "Фокус" Фани Албайрак от UniMed Turkey. Тя коментира популярният в момента здравен туризъм.

Какви са процедурите, от които най-често се възползват хората?

"По моите наблюдения специално, освен популярните напоследък от бюти индустрията чисто естетични процедури, като по-функционални също така – ринопластиката, която съчетава и естетични, и функционални, присаждането на коса. Инвитрото, разбира се, изобщо не е за подценяване. И неслучайно, понеже Турция предоставя възможността освен да се комбинира полезното с приятното, там и цените, и нивото на тези услуги са такива, че дават наистина една много конкурентна опция в световен план", каза Албайрак.

"Напоследък в по принцип стандартната ситуация за инвитро в Турция се обръщат двойки, които вече имат неуспешни опити в България", разказа тя.