***

София.

От 9.30 часа в Sofia Event Center на Paradise Mall. президентът Румен Радев ще открие международния форум "Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“.

***

София.

От 9.30 часа в София комисар Елиза Ферейра ще бъде специален гост в откриващия панел на конференцията "Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“, което събира на едно място европейски и български лидери за дискусия относно зеления преход.

***

София.

11.00 часа в клуб "Перото“ в НДК ще се проведе пресконференция във връзка с проекта "Без нежелана поща, моля!“ на сдружение Коалиция Природа България.

***

София.

От 11.00 часа в Аула на СУ “Св. Климент Охридски" ще се състои церемония по връчване на почетното звание "доктор хонорис кауза“ на СУ "Св. Климент Охридски" на Олга Токарчук

***

София.

От 13.00 часа на бул. “Сливница" 263, гр. София ще се проведе пресконференция на сродници на Владимир Димитров - Майстора и Димитър Киров - ДиКиро ще съхранят уникална монументална творба в София, която свързва двамата именити художници - сграфито “Майстора и неговите модели". В рамките на пресконференцията фондация “БлуЛинк" ще анонсира началото на инициатива на общественика Павел Антонов, собственик на сграфитото, изработено от ДиКиро през 1975 г. върху наследствения му дом на бул. “Сливница" 263 в София.

***

София.

От 16.15 часа в Министерския съвет комисар Елиза Ферейра ще даде съвместен брифинг за медиите заедно с министър-председателя Кирил Петков.

***

София.

От 17.30 часа във "Високото пространство“ на къща музей "Никола Вапцаров“ (ул. "Ангел Кънчев“ 37) в София, ще се състои паметна вечер, посветена на 115 години от рождението на Младен Исаев и 80 години от разстрела на Никола Вапцаров.

***

София.

От 19.00 часа в зала "България“ симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин ще закрие концертния си сезон.

***

София.

От 19.00 часа в РЦСИ "Топлоцентрала“ | Зала 1 ще се проведе София среща с писателите Олга Токарчук и Георги Господинов

***

Бургас.

От 10.30 часа в зала Изток на Бургаски свободен университет ще открита международна научна конференция в БСУ, от генералния директор на ГД “Морско дело и рибарство" към Европейската комисия Чарлина Вичева.

***

Благоевград.

От 12.30 часа в зала 5 в сградата на общинска администрация в Благоевград ще се проведе пресконференция с участието на цигуларя Светлин Русев по повод Дни на класиката.

***

Варна.

От 10.00 часа във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“ ще се проведе Ден на отворените врати. Посетителите ще могат да разгледат учебно-материалната база на Морско училище, както и да се запознаят със специалностите и специализациите за студенти и курсанти във ВВМУ. Ще бъдат показани тренажори, симулатори, Център КВАЗАР и др.

***

Варна.

От 10.00 часа в Морското казино ще се проведе 20–то състезание–викторина "Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. Участие ще вземат 30 петокласници от 5 варненски училища. Организатор дирекция "Превенции".

***

Велико Търново.

От 11,00 часа в Регионален пресклуб на БТА – гр. В. Търново ще се проведе пресконференция за приключване на дейностите по Проект №BG16RFOP001-1.027-0007-C01 "Създаване на Кризисен център гр. Горна Оряховица".

***

Ловеч.

От 13.00 часа в Профилирана езикова гимназия "Екзарх Йосиф I“ в град Ловеч вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие първа конференция по френски език "Предизвикателствата пред езиковото разнообразие в Европа в дигиталната ера и мястото на френския език в България“. Форумът се организира от Френския институт в България и Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България.

***

Плевен.

От 10.00 часа, в Парк Хотел Кайлъка ще се проведе бизнес дискусия на тема "За по-добра среда на живот в Плевен“, която сайтът за обяви за недвижими имоти Imoti.net.

***

Пловдив.

От 9.00 часа пещера "Добростански бисер“ отваря за посетители. Тя се намира в Биосферен парк “Червената стена“, на 5 км от село Добростан и на 20 минути пеша от хижа Марциганица.

***

Свищов.

От 10:00 часа в къща музей "Алеко Константинов" – Свищов ще стартира Симпозиум "Древното наследство“