"Това, което се случва е безпрецедентно, повече от скандално и е конщунство. Това, което се случва в пленарна зала е преврат спрямо Конституцията. Не само БСП, а и 23-ма съдии казват, че този закон е противоконституционен“, заяви в предаването "Лице в лице" Иван Ченчев от БСП по повод приетия днес окончателно механизъм за разследване на главния прокурор.

Самата левица не участва в гласуването и напусна пленарната зала.

"Самите ГЕРБ казват чрез техния говорител по правните въпроси Радомир Чолаков, че знаят, че този закон не е добър и нека Конституционният съд да го отхвърли, но до тогава ще вземат главата на Иван Гешев“, добави той.

Според него се сформира коалицията на имунитетите. "Ние нямаме никакви колебания, за това, че Иван Гешев трябва да си тръгне. Искали сме неговата оставка“, категоричен е Ченчев. 

Той коментира и напускането на Радостин Василев от ПП-ДБ и пускането на записи, за който казва, че е от онлайн заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната“. "Това прилича на един задкулисен сценарии. Да припомня имам много записи на Бойко Борисов, в тях той използваше обидни епитети и срещу ЕК, председателят на парламента от неговата партия“, добави Ченчев.

"Тук интересите са за: постове, позиции, разпределяне на власт, регулатори, служби“, каза той.