"Отстраненият главен прокурор Иван Гешев се беше прицелил към двамата лидери – Кирил Петков и Бойко Борисов, когато се водеха преговори за съставяне на правителство. Това беше защитен механизъм, който да даде свобода на политическите действия. Днес Борисов вероятно наистина е спокоен". Това коментира политологът Цветанка Андреева в ефира на NOVA News.

Според нея лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов си е дал имунитета, защото е убеден в себе си, че може да понесе този удар.

За новия политически проект на бившия главен прокурор, тя каза: "При Гешев има политически амбиции, но липсва електоралната база и идеологията, които са свързани". Той трябва ясно да се обособи в политическата ниша, препоръча Андреева.

Относно лидерските срещи тя каза, че те са с пожелателен, пиарски характер. "На лидерските срещи не се знае кой персонално трябва да се явява. Не е разписано, че там се събира управителен орган на коалицията. Липсва конструкция, която да гарантира управлението, на управителен орган на това мнозинство.

Политологът определи като стратегическа грешка издигането на двама еврокомисари, защото сме предоставили правото на решение в Европа.