"Комисията за разследване на "Турски поток" беше създадена, но не бе избран председател. Заседанията ще се ръководят от назначен от председателя на Народното събрание председател. Това няма да помогне за разкриването на истината. Държавата от четири години търсеше пътната карти", каза депутатът от "Продължаваме промяната – Демократична България" Искрен Арабаджиев.

"Откакто ПП е на политическия терен се опитваме да я намерим. И министърът от "Има такъв народ" я търси, и министрите в следващите кабинети. Трябва да се види ясно – от 2021 година насам множество процеси се промениха. Откакто Асен Василев е министър на финансите неравенството в държавата падна, ръстът на доходите е сериозен и като заплата, и като пенсии. От ПП сме хората, които караме този влак. Имаме политики, от които не сме се отказали", категоричен е той.

"Искаме да разберем дали има уговорки за обществените поръчки. Искаме да видим всички факти и обстоятелства защо България построи този тръбопровод, от който нямаме нужда", допълни пред bTV Арабаджиев.

"Нямаме никакви притеснения за Агенция "Митници". За целия преход не достигнахме до независими прокуратура и съд. Не съм оптимист, че във временните комисии ще се стигне до нещо", коментира депутатът.