На срещите между мен, Делян Пеевски и Асен Василев - Николай Денков ни заплашваше с оставка и да не подкрепяме премахването на дерогацията. Това каза пред "Фокус" в предаването "България, Европа и светът на фокус" депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

"В други срещи ставаше въпрос за промени в Закона за енергетиката, които те ги виждаха по един определен начин. На други искаха да не избираме строител на 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй" и по този начин да блокираме процеса и развитието на проекта, а този проект е изключително важен за България, защото със 7 и 8 блок се движим в такъв график, че това ще бъдат първите AP1000 в България. Първите блокове с най-модерната технология в света, с която страната ни ще спечели и то не само, че 30% от инвестираните средства ще останат в страната, а и защото България ще развие капацитет и ще може да участва в изграждането на други подобни проекти в Европа", обясни Делян Добрев.

"Те едно говорят, друго правят. За пред хората те са честни, почтени, не се занимават с канали, после виждаме как пуделите им носят пачките", каза депутатът от ГЕРБ по адрес на ПП-ДБ.

Повече по темата четете тук.