Ако господин Борисов не го е страх, нека да подкрепи създаването на комисия за "Турски поток", с председател от ПГ на ПП-ДБ. Ние пък ще подкрепим комисия за "Лукойл" и съответно председател от тяхната парламентарна група. Това заявиха Кирил Петков и Венко Сабрутев от ПП-ДБ по повод предстоящото разглеждане в зала на предложението за създаването на комисия за "Балкански поток" и Пътната карта, предаде репортер на "Фокус"

"Ние ще подкрепим създаването на комисия за "Лукойл", но тези две теми не трябва да се смесват, за да не допускаме размиване, на която и да е от двете теми", заяви Венко Сабрутев. 

Кирил Петков подчерта, че освен комисии страната трябва да усвои 1,2 млрд. европейски средства по ПВУ. По думите му това може да се случи в следващите 4 седмици. 

"Тези четири неща могат да се свършат в следващите 4 седмици ако решим. Първото нещо е правилата за Антикорупционната комисия. Второто нещо е Законът за защита на лицата, които подават сигнали. Третото нещо - Законът за личния фалит. Четвъртото нещо е Пътната карта за енергетиката", заяви Петков. 

Според него тези четири неща може ли да позволят страната ни да усвои 1,2 млрд., които по думите му щели да позволят да се увеличат пенсиите.