Ангел Джамбазки ще е водач на листата на ВМРО за евровота, а на втора позиция след него ще е Андрей Слабаков. Това каза лидерът на партията Красимир Каракачанов.

"В листата ни за евровота ще има представители от гражданската квота. Такива ще има и в листите ни за българския парламент. Ние ще се явяваме на тези избори сами, а не в коалиция, защото ние не търсим сглобки“, поясни още той.

Лидерът на ВМРО коментира и политическата криза у нас. Според него сглобката се е разглобила само временно, защото политиците обещават отново "да се прегърнат след изборите".

Той обаче по-скоро не вярва, че това ще се случи, защото има твърде много скандали около "Продължаваме промяната", Конституцията, митниците, главния секретар на МВР и фалшифицираните подписи.

"Пиеш някакво мазно кафе с Делян Пеевски и търсиш от него подкрепа за Конституцията, за висшия съдебен съвет и за смяната на главния прокурор, след което казваш, че най-голямото зло е Пеевски. Преди това ПП-ДБ се заканваха на Борисов – арестуваха го, вдигнаха му рейтинга и след това го поизпраха“, поясни пред бТВ още той.

Красимир Каракачанов коментира изборите с съседна Северна Македония и как промяната там може да се отрази на България.

"Нищо не може да се промени между първи и втори тур на президентските избори в Северна Македония, защото след първия тур начело излезе Гордана Силяновска с малко над 40% подкрепа, а втори остана досегашният президент Стево Пендаровски с малко под 20%. Дори да съберем процентите на Пендаровски с този на албанците, той пак няма да има шанс. Явно този президент си отива“, поясни той.

Лидерът на ВМРО припомни, че Стево Пендаровски в началото на мандата си е пледирал за подобряването на отношенията на северна Македония с България, но в последствие позицията му е ескалирала до антибългарска.

"Днес една публикация, в която той заявява, че проблемите на Северна Македония идват от България и то конкретно от президента Румен Радев. Аз мисля, че външната ни политика се управлява от правителството. Но те имат навика да обясняват с България всяко нещо, което не могат да свършат или го вършан по най-глупавия начин“, поясни още той.

Според него политиците в югозападната ни съседка "вършат едни и същи глупости, вместо да се съсредоточат върху реалните си проблеми“. Той не очаква обаче голяма промяна в политиката на Северна Македония към България.