Волейболистите от националния отбор на България загубиха драматично от Мексико с 2:3 (25:20, 20:25, 23:25, 25:23, 16:18) в зала “Арена Сподек" в Катовице (Полша) и напускат Световното първенство с три загуби в Група С.

Преди това българите загубиха от действащия световен шампион Полша и финалиста в тазгодишната Лига на нациите САЩ с по 0:3 гейма. Мексиканците също допуснаха две поражения с по 0:3 от същите съперници, но завършиха с успех 3:2 над "лъвовете", които записаха най-слабото представяне на световно първенство в своята история с три поражения и само 2 спечелени гейма, оставайки на последно място в групата..

Срещата бе последна надежда за България да продължи участието си на Мондиал 2022. Българските "лъвове" трябваше да гонят задължителна победа с 3:0 и възможна по-голяма точкова разлика, за да запазят минимални шансове да бъдат сред един от четирите най-добри трети отбори в шестте предварителни групи, но мексиканците ги надвиха и сложиха край на всички надежди.

Момчетата на Николай Желязков взеха само първия и третия гейм, а в петия имаха общо 4 мачбола, но така и не успяха да ги оползотворят. Герой на вечерта стана Диего Гонсалес, който завърши мача с 31 точки, а за българите най-резултатен бе Цветан Соколов с 22.