Селекционерът на националния отбор на България по волейбол за жени Лоренцо Мичели и капитанката на "лъвиците“ Мирослава Паскова изненадаха младите звезди на българския волейбол, участващи във второто издание на турнира за таланти до 14 г., организиран от "Левски София“. Мичели и Паскова се включиха в официалното откриване на "А1 Звезди на бъдещето до 14 г." в спортна зала "Левски София“ и пожелаха успех в преследването на мечтите на момичетата и момчетата от българските клубове, включили се в турнира. Те бяха поздравени специално и от треньора на мъжкия отбор на "Левски“ Николай Желязков, извел "сините“ до шампионската титла на България.

Малките волейболни таланти бяха уважени лично и от две от обичаните състезателки от женския отбор на "Левски“, стигнал до бронзовите медали в първенството - Микаела Стоянова, която е и част от националния отбор, воден от Лоренцо Мичели, и Дария Иванова.

Ръководството на ВК "Левски“ за пореден път засвидетелства лично уважението си към най-важните и за бъдещето на спорта, и за бъдещето на страната – децата на България. Талантите бяха поздравени от съпрезидентите на "синия“ клуб Владимир Николов и Давид Давидов, както и от Атанас Гаров, основател и управляващ партньор на Garitage Park и основен организатор на "А1 Звезди на бъдещето до 14 г.".

В церемонията по откриването участва и друг волейболен любимец, носил радост с фланелката на националния отбор, а сега – занимаващ се пряко с развитието на родните таланти. Председателят на Комисията по детско-юношески волейбол към Българската федерация по волейбол Евгени Иванов сам е тръгнал от подобни детски турнири, за да достигне до високото ниво във волейбола, а сега пожела на бъдещите звезди да се забавляват с турнира при възможно най-добрите условия и да преследват упорито мечтите си.

Второто издание на "А1 Звезди на бъдещето до 14 г." се провежда от 10 до 12 май в спортна зала "Левски София". Участват по 6 отбора при момчетата и при момичетата. Играят всеки срещу всеки в мачове от общо три гейма за определяне на шампиона.

Участниците при момичетата са "Левски София", ЦСКА, ЦПВК, ВАСК, "Марица" (Пловдив) и "Миньор" (Перник).

Участниците при момчетата са "Левски София", ЦСКА, "Славия", "Люлин", "Берое" (Стара Загора) и "Изгрев" (Ябланица).

“Левски“ спечели категорично с 3:0 дербито с ЦСКА при момичетата на старта на "А1 Звезди на бъдещето до 14 г.". ВАСК също се наложи убедително с 3:0 над ЦПВК. "Миньор“ (Перник) победи "Марица“ (Пловдив) с 2:1 гейма.

При момчетата "Левски“ се наложи над "Берое“ с 3:0, ЦСКА надви "Люлин“ с 2:1, а "Изгрев“ също измъкна успеха над "Славия“ с 2:1.

На отборите им предстои да изиграят още по 4 мача – по два в събота и в неделя. Двубоите при момичетата на 11 май са от 11:30 и 14:30 часа. Срещите при момчетата на 11 май са от 13 и 16 часа.

Мачовете при момчетата на 12 май са от 10 и от 13 часа. Двубоите при момичетата на 12 май са от 11:30 и 14:30 часа.

Церемонята по награждаването в неделя (12 май) е от 16 часа, а в спортна зала "Левски София“ ще има още приятни изненади. Входът е свободен.

Турнирът се провежда с подкрепата на Българската федерация по волейбол.