Швейцарецът Марко Одермат спечели Малкия кристален глобус в супергигантския слалом при мъжете от Световната купа по ски алпийски дисциплини. 26-годишният скиор си осигури наградата за втора поредна година, като в същто време спечели и трети пореден Голям кристлен глобус още преди месец.

Днес в австрийския курорт Заалбах Одермат завърши на пето място, оставайки на 0.64 секунди от съанродника му Щефан Рогентин, който спечели предпоследния старт за сезона.

Второто и третото място също бяха за швейцарци - Лоик Меяр и Арно Боасе, които финишираха съответно на 0.03 и 0.15 секунди зад Рогентин.

В крайното класиране в супергигантския слалом Одермат завършва на първо място с 496 точки. Втори с 409 точки е Крихмайр, а трети с 271 точки е друг австриец - Рафаел Хаазер.

Преди спускането в неделя, с което ще се закрие сезон 2023/24 в Световната купа при мъжете, в генералното класиране води Одермат с 1974 точки. Той има непреодолимия аванс от 874 точки пред Лоик Меяр и 995 пред третия Мануел Фелер от Австрия.

Малкият кристален глобус в спускането обаче изобщо не е решен, тъй като Одермат има преднина от само 42 точки пред Саразен. Ако го запази, швейцарецът ще вземе четвърти трофей за сезона след Големия кристален глобус и малките в гигантския и супергигантския слалом.