Андреа Коцинова се нареди осма в бордъркроса на стартиралите днес в Гангуон (Южна Корея) зимни олимпийски младежки игри. Българката премина отлично квалификациите и с трети резултат намери място сред полуфиналистките. В спор за място на финала Коцинова финишира трета и това й отреди място в малкия финал, където се нареди на крайната осма позиция в надпреварата. Златото бе за швейцарката Ноеми Видмер.

При момчетата Иван Иванов събра 14 т. в квалификациите и две точки не му достигнаха да намери място сред полуфиналистите. Шампион е Йонас Шоле от Франция.

В индивидуалната дисциплина на биатлона най-предно класиране от нашите записа Рая Аджамова, наредила се на 19-о място (с 3 наказателни минути). Никол Кленовска е 37-а (4), а Ирина Георгиева 44-та (6). Титлата спечели чехкинята Илона Плехасова. По-късно днес е надпреварата и на момчетата.

В шорттрека Асен Гюров и Николас Тосков финишираха съответно пети и шести в своите четвърфинални серии и не намериха място сред полуфиналистите. При момичетата Соня Стоянова финишира пета в серията си и също не преодоля четвърфиналите.