Двукратният носител на Големия кристален глобус Марко Одермат, който спечели гигантския слалом валиден за Световната купа, провел се в Банско, България, заяви, че е много щастлив от първия си успех в родния зимен курорт.

"Радвам се, че съм тук и че постигнах първата си победа в Банско. Пистата е страхотна и чувството да се пускаш по нея е чудесно. Не знаех, че пистата носи името на Алберто Томба. Преди малко го видях. Той е прекрасен човек и идол на много скиори", заяви швейцарецът.

"Организацията в Банско е на много високо ниво и публиката е прекрасна. Усещаш как тя се вълнува от състезанието. Искам да я поздравя. Опитвам се винаги да печеля. Понякога това е по-лесно, понякога е по-трудно и разликите са съвсем малки. Надявам се, че този сезон няма да има кой да ме победи. Ще направя всичко, за да не се случи това. Но предстоят още много състезания, на много писти и при различни състояния на снега. Сезонът е дълъг и конкурентите ми ще използват шансовете", каза още настоящият лидер в генералното класиране.