Олимпийската шампионка в спускането от Пьончан 2018 - София Годжа, претърпя операция на десния си крак, след като днес сутринта стана ясно, че италианската скиорка е паднала по време на тренировка в Бреша.

По-късно през деня Годжа бе оперирана в болница в Милано, а това означава, че тя няма да кара повече през настоящия зимен сезон.

31-годишната състезателка е получила счупвания на тибията и фибулата, а по информация на Италианската федерация по зимни спортове, хирурзите са поставили пирон в крака й, прикрепен със седем винта, за да възстанови костите на тибията и малеола (близо до глезена).

Миналата седмица Годжа завърши пета в Кронплац за най-добрия си резултат в гигантски слалом от повече от шест години. Тя има общо 24 победи на Световната купа. Тя води в класирането за малката световна купа в спускането с 89 точки. Тя е четвърта в класирането на супергигантския слалом и пета в общото класиране за Световната купа.

Годжа става поредната топ състезателка, чийто сезон има преждевременен край. Преди нея тежки травми сполетяха Микаела Шифрин, Александър Омод Килде, Петра Влъхова, Алекси Пинтюро, Корин Зутер и други.