Атлетико Мадрид достигна 1/4-финалите за Купата на Краля. Възпитаниците на Диего Симеоне отстраниха градските си съперници Реал Мадрид с 4:2 след продължения. Двубоят се изигра на стадион "Сивитас Метрополитано".

Бразилецът Самуел Диаш Лино откри за домакините в 39-та минута, а носителите на трофея изравниха с автогол на вратаря Ян Облак в първата минута от добавеното време на първото полувреме. Бившият нападател на "лос бланкос" Алваро Мората отново изведе "дюшекчиите", след като в 57-та минута преодоля вратаря Андрий Лунин. Стрелецът Хоселу възстанови паритета в 82-та, две минути, след като бе заменил крилото Родриго. Световният шампион с Франция Антоан Гризман бе точен в 100-та минута, а Родриго Рикелме оформи крайния резултат в 119-та, благодарение на асистенция от нидерланския национал Мемфис Депай.

На 10 януари двата отбора се срещнаха в полуфиналите за Суперкупата на Испания. Тогава Реал надделя с 5:3 след продължения. Днешното поражение е едва второ за състава на Карло Анчелоти от началото на сезона във всички турнири. Първото бе именно от Атлетико в 6-ия кръг на Ла Лига с 3:1 през септември точно на стадион "Сивитас Метрополитано".