Атлетик Билбао отстрани Барселона на 1/4-финал в турнира за Купата на Краля. Елиминационният двубой ще се помни дълго, тъй като каталунците водеха с 1:2 на почивката, а редовното време завърши 2:2, което доведе до продължения. Там братята Инаки и Нико Уилямс вкараха два гола и по този начин изхвърлиха гранда от надпреварата.

Разбираемо, радостта на баските бе огромна. Клубът ще играе полуфинал в турнира за пета поредна година, а победа над тим като този на Барселона нямаше как да не доведе до закачки и подигравки в онлайн пространството.

Официалната Twitter страница на Билбао пусна снимка на радващите се играчи, която бе придружена от хаплив текст и таг на официалната страница на Барселона:

"Няма Негрейра, няма парти".

Срещу Барса се води дело по случая "Негрейра". Ръководството на каталунците бе обвинено в подкупване на съдии, манипулиране на резултати и данъчни престъпления. Всичко започна още миналия сезон, когато стана ясно, че Барса е плащала суми на Енрикес Негрейра, който тогава е заемал поста вицепрезидент на Испанската съдийска асоциация.