В последните часове на трансферния прозорец бившият нападател на Реал Мадрид - Мариано Диас, осъществи трансфер в Севиля. Футболистът от Доминиканската република има няколко престоя в "кралския клуб", но така и не успя да остави следа.

Футболистът беше част от Реал Мадрид от 2016 година, но за цялото това време беше използван предимно като резерва или беше извън игра заради контузия. Единственият сезон на Мариано извън Мадрид е във Франция, където за една година вкара 21 гола и направи 6 асистенции в 48 мача.

Реал Мадрид го продаде през лятото на 2017 години, но си го върна за четири пъти повече пари след 12 месеца, а общо на "Сантиаго Бернабеу" Мариано има 84 мача и 12 гола.

В неделя той направи първа тренировка с тима на Севиля, а пред клубната медия обясни, че цяло лято е чакал оферта от такъв амбициозен отбор.

"Трябва да си психически силен, когато не играеш много минути, но нещата се получиха добре и съм много развълнуван да бъда тук. Приемам го като много важна възможност и трябва да е страхотна година както в личен, така и в колективен план. Първоначално искам да правя нещата стъпка по стъпка, като тренирам с отбора и виждам как се чувствам", коментира Мариано.